måndag 28 januari 2008

Helt underbara...



...är SysterLyckligs dockskåp! Lovisa och hennes mamma vill helst ha en i varje färg...
...självklart inreder Lovisa sitt hus i samma anda som mamma inreder sitt...

torsdag 24 januari 2008

Fler ord

..dessa sitter nu på väggen i köket...
Eftersom så många har undrat så ska jag jag försöka förklara hur jag har gjort på ett förståeligt sätt :-) Först har jag skrivit ut min text som den ska vara på vanliga A4 papper. Sedan har jag fyllt i på baksidan med blyertspenna (för att få texten spegelvänd) så det blev som ett blytryck. Efter det mätte med vattenpass och tejpade upp peppren på väggen med blyertsen mot väggen och tryckte av (tex med penna eller nåt annat hårt, lite vasst) alltihopa för att sedan fylla i trycket med tuschpenna. Lätt som en plätt! Men man får räkna med en trött högerarm/hand :-) Det är "Where the white things are" (finns i min blogglista) som tipsat!

onsdag 23 januari 2008

Fortsättningen!

Idag visar jag resultatet av gårdagens påbörjade pyssel!












Tack snälla "where the white things are" för att du delade med dig av tips på hur man själv kan tillverka väggord! Nu återstår bara köket, sovrummet och hallen :-)



Och "the heart" - hjärtat - är såklart Lovisa! Mammas stora tjej fyller faktiskt 9 månader idag och sin månadsdag har hon firat med en ny antibiotikasort som hon faktiskt tycker smakar gott. Smakar precis som "Palle Kulings" tablettaskar :-) Jag hoppas verkligen hon blir bättre snart...



...för 9 månader sedan... fy vad snabbt tiden går... på gott och ont...

tisdag 22 januari 2008

Maktlöshet

Lovisa är sjuk! Efter tröstlösa nätter, febertoppar på över 40 grader, sömnlösa dagar, igentäppt näsa, elak hosta, jourcentraler, öroninflammationer, penicillinvägran/kräkningar, vårdcentraler, mat- och dryckvägran och en massa, massa gråt så verkar dock prinsessan nu vara på bättringsvägen. Sakta men säkert får vi några små leenden och en eller annan flaska med välling har även slunkit ner. Jag trodde koliktiden var det värsta... det här har nog nästintill vart ännu hemskare. När hon hade kolik gjorde vi allt för att trösta och lugna henne men nu känns det som att allt vi gjort har vart att bråka med henne. Stolpiller, nässugningar, medicintvång, nässpray, droppar, vätsketvång... Det är för hennes bästa men det känns som vi misshandlar henne...


***********************************




Annars, mitt i allt gråt och snor, har jag faktiskt (trollat?) till mig tid för lite pyssel. Tavellisterna är nu målade, bilder på Lovisa är utskrivna och insatta i udda ramar, väggord är utskrivna och påbörjade. Det är fantastiskt mycket jobb innan orden kommer att vara uppe på väggen (speciellt eftersom jag har gjort till både hall, kök, vardagsrum och sovrum) men det är absolut mödan värd!


***********************************




Dessvärre verkar det som att vi får äta framför tvn hela veckan ut. Ringde och frågade när vårt nya bord kommer och det levereras torsdag eller fredag så vi får nog räkna med att det tar över helgen innan vi får det innanför dörrarna. Den som väntar på något gott väntar visst aldrig för länge... eftersom jag knappt kan bärga mig förmodar jag att ingen annan heller kan det så jag lägger väl in en (ful) bild då ;-)



fredag 18 januari 2008

Tårtbak

Imorgon fyller min vän i byn, Anna, 26 år och äntligen fick jag en anledning att baka tårta! Anna älskar svart och vitt och bygger just nu ett supersnyggt kök. Därfår får hon en svart/vit tårta med trendigt, stiliserat, körsbärsträd!


Min älskling är sjuk! Prinsessan har råkat ut får någon elak form av slemmig hosta. Jag är hopplös när det gäller Lovisa och tänker sova på hennes rum inatt, tycker det låter så otäckt i hennes luftrör och i RS-tider kan man inte vara nog vaksam anser jag..
Idag blev gamla matgruppen såld och nästa vecka anländer den nya. Jag är som ett barn inför julafton :-) Såhär avancerad fredagsmiddag framför tv:n blev det utan köksbord ;-)




torsdag 17 januari 2008

Eländiga "vinter"

Jag tillhör de få själarna som faktiskt älskar vintern. Inte lika mycket som sommaren men nästintill. Den rena, friska luften och snön som städar upp allting utomhus. En bidragande orsak kan ju vara att vitt är min favoritfärg ;-) Norrskenet på himlen under kalla, stjärnklara kvällar är dessutom helt oslagbart! Just därför älskar jag även att bo i norrbotten (och även av många andra anledningar, jag är en äkta lokalpatriot). Här behöver man inte huttra i det underkylda regnet grådisiga januaridagar. Fram tills nu! Vad är det som händer? Det är mitt i januari och det är 3-4 plusgrader ute och det regnar! Jag är seriöst oroad över vad som händer med vår planet och jag hoppas och ber att det bara är tillfälligheter i klimatet men förmodligen är det vi själva som orsakar det. Jag är livrädd över att Lovisa inte ska få uppleva de fantastiska årstidsväxlingarna som vårt klimat erbjuder oss. Att hon ska prata om vintern som något hennes föräldrar upplevde, att en vit jul ska vara just något som man bara drömmer om. Likväl som att hennes sommarlov, eller hennes barns sommarlov, ska bestå mest av regn och gråmulna dagar. Det är en droppe i havet men jag har bestämt mig för att göra vad jag kan för att inte förstöra vår planet ytterligare. Jag hoppas att du som läser det här bestämmer dig för att göra detsamma. Många droppar små...


...källarfynd rekommenderas...

Vilken tur att gamla möbler och kuriosa inte bara är de allra vackraste utan även miljövänliga till tusen (med den obligatoriska vita färgen miljörätt hanterad och påmålad)! Det blir nog loppisbesök till helgen! Jag hoppas på att finna vackra, shabby, udda kaffekoppar, silverbrickor, lakan med monogram och ett eller annat oväntat fynd... tex en liten kökshylla/tallrikshylla...



...låt inte detta fantastiska landskap bli en myt...

VI ÄRVER INTE JORDEN AV VÅRA FÖRÄLDRAR
VI LÅNAR DEN AV VÅRA BARN

tisdag 15 januari 2008

Renoveringsyra



Efter en galen natt med otaliga vakentimmar då prinsessans näsa beslutat att täppa igen..igen.. så har jag legat och funderat en extra gång på det här med köket och planlösningen i "slottet". Det vore underbart luftigt att öppna upp en vägg i vardagsrummet - mot köket - och stänga en - mot hallen. Det skulle resultera i ett L-format kök/vardagsrum. Precis vad jag vill ha! Dagens kökslösning består av köksbänk a´la vanlig lägenhetslösning. Alltså en bänk på ca 3,7 m där allt ska samsas. Inte bra för den som älskar att laga mat och baka! I min renoveringsdröm så blir även köket L-format, dvs ca 3 m extra arbetsutrymme. Jisses vilka tårtor som skulle tillverkas och vilka gourmetmiddagar som skulle avnjutas! Ett tråkigt dilemma i vårt hus är att vi har någon unik variant av fläkt/värmesystem vilket resulterar i att fläktskåpet inte är flyttbart vilket i sin tur innebär öppna hyllplan runt spisen och en snygg fläktkåpa inte är möjligt. Men får inte låta sig nedslås så lätt. Här är två varianter av köksplaner jag ritat i IKEAs köksverktyg. Det är en variant med alla nya vitvaror samt en budgetvariant med våra befintliga vitvaror.





Ser att bilderna klipptes lite runt kanterna men man ser det mesta iaf :-)




lördag 12 januari 2008

Diverse


Resultat av ikearesan: Resårbottnar (ljuvligt...), tavelramar, gardiner, köksförvaring, köksredskap, lampa, diverse ljus, tygservetter... och kanske nåt mer.... duschförvaring...hmmm...ljustäta rullgardiner.... ja...

Fixat: Kastat ut opassande vitrinskåp, omfördelat i köksskåpen/köket, förberett målning, förberett väggordsmallar

Saknas: Sömn, seriös köpare till matgruppen

Bäst: Middagsbjudning hos grannar, Lovisas skratt, lyckats få hem typsnittet "scriptina"

Planerat: Måla sovrum och hall vita. Vad tror ni om stjärnschablon i sovrummet? Lektant/farbror till Lovisa sökes alltså under veckan :-)


Hyllplanen fick virkade kanter

Frukten är fin under kupa
Emalj är snyggt när man råkas ha mörkt kakel

torsdag 10 januari 2008

Utflykter och huvudvärk

Imorgon ska vi ha en riktig familjeutflykt. Vi ska till ikea! Jag har inte vart där sen jag var gravid, snart ett år sedan skulle jag gissa på. Våra generösa färäldrar har i julklapp gett oss pengar och presentkort och nu ska nya sängar inhandlas. Halleluja! Det känns som en dröm att slippa bananformade, knarrande resårbottnar. Utöver sängbudgeten har vi även en liten slant över till annat och jag har vissa planer... om det går i lås får ni se imorgon :-)
Dagens bildvisning får gå i sovrummets tecken. Stjärnor är så fina! Speciellt i kombination vit/beige/marin. Jag såg otroligt fina bäddset på hemtex i vitt/beige och vitt/marin och vitt/rött med ränder på ena sidan och små vackra stjärnor på den andra sidan. Dom var på halva priset... men inte gratis ändå... men jag tror att nattsömnen (som är en bristvara i detta hem) skulle bli fantastiskt mycket bättre med dom i sängen!






Detta ständiga planerande i huvudet - jag kan inte stoppa det! Jag blir alldeles matt själv av allt jag vill göra om, ta bort, förnya osv. Jag förstår om A ibland blir galen på mig... Just nu vill jag: måla de beige väggarna i sovrummet vita, sätta fondtapet med blå stjärnor i sovrummet, göra ny sänggavel, måla beige hall vit, sätta panel i hall, lägga vitoljat golv i hall/kök, måla väggord i hall, vardagsrum, sovrum, måla svart/vita rutor på fula plastgolvet i badrummet, ta bort den kriminellt fula tvättbänken i badrummet som är laglig endast för att den fungerar bra som skötbord, sätta in badkar istället (på tassar), göra någon typ av kryssdörrar till tv-bänken för att skydda elektoniken från små prinsessfingrar, måla pelarbordet, måla tavellisterna, sy nya hissgardiner med monogram, göra om klädkammaren till pysselrum/kontor och göra garderobsvägg i sovrummet... hur länge har du tid att läsa? Och inget får jag gjort!

onsdag 9 januari 2008

Det allra dyrbaraste och små fynd







Idag har jag och Lovisa äntligen tagit oss i kragen och begett oss in till stan. Vi har vart alldeles för slöa och suttit hemma i pyjamas länge nu! Ni som läser min blogg och känner oss vet att Lovisas (uppfriskande) temperament och stadsturer i vagnen inte alltid är den mest lyckade kombinationen men idag har mammas stora tjej vart såhär glad hela tiden. Åh, hon är verkligen min ängel! Och som om inte det vore nog så har jag dessutom fyndat! Till vårt hem och till min dyraste skatt! Ljusstakar, 12:-, duk 40:-, kläder, ta 3 betala för 2. Jag har nästintill tjänat pengar! Håll till godo :-)Ooooh, jag var nära på att glömma! Igår reserverade jag en fin matgrupp och lade ut vår nuvarande i valnöt på blocket. Hur den nya gruppen ser ut? Vit såklart! Förhoppningsvis visar jag upp ett vackert dukat bord här nästa vecka. Inte populärt av alla i familjen men det kommer att bli så fint bara alla affärer förhoppningsvis avslutas... då blir alla mina synder förlåtna ;-)





Suktan

Visar upp en önskelista... en del saker kommer nog att inhandlas så småningom medans andra är ouppnåeliga drömmar. Om ingen generös själ smugglar in en massa pengar på mitt konto :-)















tisdag 8 januari 2008

Att ta det andra steget...





Nu har jag äntligen bestämt mig för att utöka min blogg som minst sagt legat på latsidan. Tanken var att ha en sida för mina tårtor men efter att ha kikat runt i en massa inspirerande inredningsbloggar (i vitt såklart, länkar kommer så snart jag förstår hur man gör :-)) så bestämde jag mig för att allt det söta i mitt liv ska få samsas här. Finns det hjärterum så finns det stjärterum! Idag börjar jag med att dela med mig av mitt vardagsrum och visar upp en del av alla de otroligt fina julklappar jag har fått.