Chokladcupcakes med marängsmörkräm
Recept på världens godaste smörkräm
swiss meringue buttercream
4 äggvitor
340 g strösocker
500 g rumstempererat osaltat smör i mindre bitar
Vanilj, likör eller annan önskad smaksättning
Rör ihop äggvitor och strösocker och värm, under omrörning, över ett vattenbad tills sockerkristallerna har smält.Vispa sedan tills du får en fast maräng och marängen har svalnat, det tar ca 10 minuter. Marängen är färdig när du kan vända vispskålen upp och ner utan att marängen ändrar läge. Tillsätt smöret allteftersom under vispning på låg hastighet. Öka sedan hastigheten och vispa tills du har en slät och mjuk smörkräm. Vispa ev i önskad smaksättning. Jag brukar smaksätta med flytande vanilj. Om man vill smaksätta med likör kan man tillsätta upp till ca 50 ml.
Jag använder köksassistent när jag gör smbc men det går bra med elvisp. Varning för att den kan bli lite trött då det krävs en hel del vispning.
Njut!
4 kommentarer:
Fattar inte hur man kan skapa sådana konstverk av kakor och tårtor, så otroligt vackra!! Blir imponerad.
Kram Mikaela
Dina cupcakes är väldigt vackra tycker jag, aprikos blir ju finfint på bakverk!
Passar på att tipsa om tävlingen på min blogg, där kan man vinna massor med formar!
JAG DÖÖÖÖÖR !!!
De vackraste skapelser jag sett. Aprikost+ brunt är absolut FAB!
/kram Sophia
Vilken fin blogg du har!! Underbara bilder på vackra bakverk!
Skicka en kommentar