fredag 29 oktober 2010

Beroendeframkallande macarons

Macarons är ljuvligt goda men kan vara lite kluriga att baka.
Även för den mest inbitna tårtbakaren!
Tänkte försöka dela med mig av det recept som jag använder.
När man bakar macarons är det viktigt att vara noggrann med måtten.
Väg allting noggrannt och ha en termometer som visar exakt temperatur.
En godistermometer är att rekommendera men en digital ugnstermometer fungerar bra det med.
________________________________
60 g äggvita + 60 g äggvita
150 g mandel
150 g florsocker
35 g strösocker + 150 g strösocker
50 g vatten
________________________________
Skålla, skala och torka mandeln
Mixa mandeln i en blender tillsammans med florsockret.
Sila bort större bitar

Mät upp 60 g äggvita i två olika skålar


Vispa upp 60 g äggvita med 35 strösocker.

Koka samtidigt upp 150 g strösocker + 50 g vatten tills det når 118 grader celsius.
Tillsätt sockerlagen under vispning och vispa på hög hastighet
ca 15 minuter eller till marängen har svalnat


Rör ihop mandelmjölet med 60 g äggvita

Tillsätt ev färg
Var generös med färgen eftersom marängen ljusar upp ordentligt.
Rör i marängen i mandelblandningen.
Var försiktig, ju mer du rör desto rinnigare blir smeten. Den ska gå att spritsa!


Spritsa med rund tyll ut små klickar på bakplåtspapper.

Låt stå 30 minuter.
Grädda sedan 20 minuter i 130 grader. De ska vara lite mjuka i mitten.
Ta ut och låt svalna något, lossa sedan från pappret


Gör en valfri frosting till fyllning.

Jag har här fyllt med en smörkräm av
150 g osaltat smör,
1 cup florsocker,
1 äggula
några droppar violarom


Spritsa eller bred en klick smörkräm på hälften av marängerna och lägg sedan ihop de två och två


NJUT!

LYCKA TILL

fredag 22 oktober 2010

Till mor

Hipp hipp hurra! Idag fyller min mamma år! Jag tog såklart tillfället i akt att baka en liten tårta. Mammas favoritfärg är lila så självklart har tårtan en touch av violett! Förutom detta är den inspirerad av det nya vita och svarta kök som under sommaren har snickrats ihop "därhemma". Jag bara älskar mitt nya tårtfat, är det inte alldeles, alldeles underbart så säg? Nästan som en bal på slottet! Inläggen har tyvärr, av tidsbrist, lyst med sin frånvaro. Framöver ska det bli ändring på detta!

Devils Mint Chocolate Cake

CreamCheese Chocolate Frosting