fredag 5 mars 2010

Mascarpone



Mascarpone är alldeles för underskattad i desserternas värld.
Det ska det bli ändring på!

Delar med mig av recept på dessa ljuvligt somriga sötsaker


CLASSIC CUPCAKES


3 ekoogiska ägg


2½ dl strösocker


3½ dl vetemjöl special


1 msk vaniljsocker


2 tsk bakpulver


100 g smör


1 dl mjölk


1 nypa salt


Smält smöret och blanda i mjölken. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt fluffigt. Rör ner smörblandningen i äggblandningen. Blanda de resterande torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Sätt muffinsformar i muffinsplåt och fyll till hälften. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter (i min varmluftsugn, din kan vara annorlunda)


Fyll cupcakesen med hackade färska jordgubbar


MASCARPONE FROSTING


250 g mascarponeost


1 dl florsocker


1 msk vaniljsocker


1,25 dl vispgrädde


Vispa mascarpone, vanilj- och florsocker krämigt. Tillsätt vispgrädden och vispa på hög hastighet i någon minut till frostingen blir fast och fluffig. Spritsa eller bred ut över cupcakesen.


NJUT!

1 kommentar:

Ramona sa...

Guud så gott det låter! din blogg är oerhört skön att vila ögonen på! hoppas allt är bra med dig! kram